Marvel Movie Quiz!

19540319_3PA (3)

(Answers are at the end – no peeking! – and add up your scores to find out who’s the Marvel movie genius in your home)…

ironman3

1) Who is Peter Parker’s nemesis in the first Spider-Man film?

a) The Joker

b) Magneto

c) The Green Goblin

2) What is Cyclops’ power in X-Men?

a) Telekinesis

b) Optic blast

c) Diamond skin

3) What is the name of the cosmic cube that Loki takes control of in The Avengers?

a) the Tesseract

b) the Magic Cube

c) the Mjolnir

4) How many Avengers are there in the Avengers movie?

a) 4

b) 10

c) 6

5) How do the Fantastic Four get their powers?

a) they were bitten by a radioactive spider

b) they were exposed to cosmic radiation in space

c) they were experimented on

6. What’s the name of Tony Stark’s company in the Iron Man trilogy?

a) Stark and Sons

b) Stark and Co

c) Stark Industries

7. Who does Dare Devil team up with in his film?

a) Elektra

b) Storm

c) The Invisible Woman

8. How many years was Captain America frozen for in Captain America: The First Avenger?

a) Nearly 100 years

b) Nearly 70 years

c) Nearly 20 years

9. Who is Thor’s main romantic interest in Thor?

a) Jane Foster

b) Jean Grey

c) Mary Jane

10. What’s the name of Jean Grey’s alter-ego in X-Men?

a) The Black Widow

b) The Invisible Woman

c) The Phoenix

11. What is the name of Rhodey’s iron suit in Iron Man 3?

a) Death Proof

b) War Machine

c) Killing Machine

12. In X2, who do the X-Men find hidden in a church?

a) The Nightcrawler

b) The Silver Surfer

c) The Beast

13. What is the name of Peter Parker’s best friend in the Spider-Man trilogy?

a) Jamie Knight

b) Liam Smith

c) Harry Osborn

14. What is the name of Bruce Banner’s dad in The Hulk?

a) Brian Banner

b) Hugh Banner

c) Daniel Banner

15. What is the planet called that Thor and Loki come from?

a) Titan

b) Zenn-La

c) Asgard

THE ANSWERS:

1 – c; 2 – b; 3 – a; 4 – c; 5 – b; 6 – c; 7 – a; 8 – b; 9 – a; 10 – c; 11 – b; 12 – a; 13 – c; 14 – a; 15  – c.

SCORES: score one point for each correct answer

If you scored 0-5 points: OOPS! Perhaps you need to watch some of the terrific Marvel movies again and try the quiz again!

If you scored 6-10 points: WELL DONE! You know the Marvel universe well – but not quite well enough!

If you scored 11-15 points: CONGRATULATIONS! You are truly a Marvel movie genius!

Marvel’s Iron Man 3 is released on Blu-ray and DVD, September 9th and Thor: the Dark World is in cinemas October 30th.

BD 3D (3)TM & © 2013 Marvel & Subs.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s